Rizottó milánói módra

Risotto alla milanese

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó milánói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb velőscsont
40 dkg rizottórizs
1 gramm sáfrány
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
8 dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. A tyúkhúsalaplevet felmelegítjük. 2 evőkanálnyi lébe a sáfrányt beáztatjuk.

2. A velőt a csontból kivesszük, és mélyebb edényben 6 dkg forró vajon a hagymával együtt megpároljuk.

3. A rizst beletesszük, és folyamatos kevergetés közben üvegesre pirítjuk, majd a fehérbort is beleöntjük, és a rizst fényesebbre főzzük.

4. Folyamatos kevergetés közben merőkanalanként belemerjük a forró tyúkhúslevet. Kb. 10 perc után beletesszük a sáfrányt az áztató lével együtt.

5. A rizst kb. 16 perc alatt al dente (roppanósra, nem túl puhára) főzzük, levesszük a tűzről, és a maradék vajat, valamint a parmezán felét belekeverjük. A rizottót a maradék parmezánnal megszórva, azonnal tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Rizottó milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Rizottó milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szótár