Milánói minestrone

Minestrone alla milanese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Milánói minestrone
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rizs
1 kisebb fej kelkáposzta
25 dkg tisztított zöldborsó
25 dkg friss, tisztított borlotti bab
50 dkg paradicsom
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál bazsalikom
2 db cukkini
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 szelet zellergumó
3 db burgonya
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
5 dkg zsíros szalonna
15 dkg húsos szalonna
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat leveses edényben felforrósítjuk. Az apróra vágott szalonnát, a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet az olajon megpároljuk.

2. A zellert, a sárgarépát, a burgonyát meghámozzuk, és a zöldségeket apróra vágjuk. A cukkinit megmossuk, felkockázzuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk.

3. A felaprított zöldségeket a durvára vágott bazsalikommal és a kihüvelyezett babbal az edénybe tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, lefedjük, és 120 percen át főzzük.

4. A kelkáposztát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és a kihüvelyezett zöldborsóval együtt az edénybe tesszük, 15 perccel később a rizst (lehetőleg arborio- vagy vialone rizst használjunk) is beletesszük. További 20 percig főzzük, míg a rizs megpuhul. Ekkor belekeverjük a parmezánt, majd megsózzuk a levest. Forrón, nyáron pedig langyosan kínáljuk.

Milánói minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 268 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Milánói minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek