Babos tésztaleves

Pasta e fagioli

| Tésztás bableves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babos tésztaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított bab
20 dkg apró csőtészta
vagy
20 dkg tördelt linguine
5 evőkanál olívaolaj
1 kisebb sárgarépa
1 szelet zellergumó
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál szárított rozmaring
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot éjszakára langyos vízbe áztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, és a babot levesesfazékba tesszük, majd annyi friss vízzel felöntjük, hogy legalább 4 cm-re ellepje.

2. A fokhagymát meghámozzuk és a rozmaringgal együtt fűszertojásba vagy géztasakba tesszük, belelógatjuk a fazékba.

3. A hagymát meghámozzuk, de a gyökerét rajtahagyjuk, hogy a hagyma ne essen szét. A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. A hagymával együtt a babhoz adjuk.

4. Az olajat is beleöntjük, lefedjük, és az egészet 150-180 percig főzzük, míg a bab megpuhul (a főzési idő a bab korától függ). Ha kész, a fűszertojást és a hagymát kivesszük.

5. A bab egyharmadát kiszedjük, szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük az edénybe. Sóval és borssal ízesítjük.

6. A bablevest ismét felforraljuk, a tésztát beletesszük, és al dente (roppanósra) főzzük. A levest forrón, vagy nyáron hidegen kínáljuk.

Babos tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Babos tésztaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
bevásárlólista