Piemonti pacalleves

Minestra di trippa alla piemontese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piemonti pacalleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg kelkáposzta
70 dkg előfőzött borjúpacal
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
10 dl húsalaplé
5 dkg vaj
2 db burgonya
2 szál póréhagyma
1 szelet zellergumó
5 dkg szalonna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát apróra kockázzuk, a zellert és a póréhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.

2. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk.

3. A babérlevelet összemorzsoljuk, a leöblített zsályaleveleket finomra vágjuk.

4. Nagyobb edényben a szalonnát, a zellert, a zsályát és a babérlevelet folyamatos kevergetés közben a felforrósított vajon megpároljuk.

5. A krumplit, a hagymát és a póréhagymát beletesszük, és szintén megpároljuk. A húsalaplevet felmelegítjük és beleöntjük.

6. A pacalt vékony csíkokra vágjuk, beletesszük a lébe, gyengén megborsozzuk, lefedjük, és 60 percig főzzük.

7. A kelkáposztát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a pacalhoz adjuk, ismét lefedjük, és további 60 percig főzzük.

8. Végezetül a parmezánt belekeverjük, majd a levest sóval és borssal megfűszerezzük.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Piemonti pacalleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Piemonti pacalleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél