Polenta fontinával

Polenta e fontina

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Polenta fontinával
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg fontina sajt
25 dkg kukoricadara
10 dkg vaj
7 és fél dl víz
kevés

Elkészítés:

1, A kukoricadarából és a sós vízből az alaprecept szerint polentát készítünk.

2. Mikor az edény aljáról kezd elválni a polenta, az apróra vágott sajtot és a vaj felét beletesszük, és még 5 percig kevergetjük.

3. Tányérra borítjuk, és nedves késsel lesimítjuk.

4. A maradék vajat serpenyőben barnára pirítjuk, és a polentára öntjük.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
50 dkg kukoricadara
15 dl víz
kevés

1. A sós vizet egy csipetnyi kukoricadarával felforralunk - ezzel megelőzzük a dara becsomósodását.

2. A többi kukoricadarát lassan, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a vízbe. Minél sűrűbb a polenta, annál erősebben kell keverni. Ha így is becsomósodna, akkor a csomókat nyomjuk szét az edény belső oldalán.

3. Mikor az egész kukoricadarát belekevertük, csökkentjük a hőfokot, és állandóan kevergetve 45 percig főzzük. (Figyelem: a főzet nagyon felforrósodik, és főzéskor bugyog, ki-kifröccsen. Az edény alján egy idő után kéreg képződik, de ez természetes. A polenta akkor van kész, amikor a kéreg az edény aljáról elválik.

4. Ekkor deszkalapra borítjuk, és vizes kés hátával megformázzuk. A forró polentát cérnával vagy madzaggal vághatjuk, hidegen késsel is.

Polenta fontinával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Polenta fontinával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél