Polenta gorgonzolával

Polenta con gorgonzola

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Polenta gorgonzolával
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél adag polenta
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. 25 dkg kukoricadarából és 7,5 dl vízből az alaprecept szerint elkészítjük a polentát, hagyjuk kihűlni.

2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tűzálló edényt kivajazunk.

3. A polentát 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk, a formában egymás mellé helyezzük őket.

4. Minden szeletre kevés gorgonzolát darabolunk, és egy második réteg polentával befedjük.

5. Rátesszük a maradék vajat. Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, és forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
50 dkg kukoricadara
15 dl víz
kevés

1. A sós vizet egy csipetnyi kukoricadarával felforralunk - ezzel megelőzzük a dara becsomósodását.

2. A többi kukoricadarát lassan, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a vízbe. Minél sűrűbb a polenta, annál erősebben kell keverni. Ha így is becsomósodna, akkor a csomókat nyomjuk szét az edény belső oldalán.

3. Mikor az egész kukoricadarát belekevertük, csökkentjük a hőfokot, és állandóan kevergetve 45 percig főzzük. (Figyelem: a főzet nagyon felforrósodik, és főzéskor bugyog, ki-kifröccsen. Az edény alján egy idő után kéreg képződik, de ez természetes. A polenta akkor van kész, amikor a kéreg az edény aljáról elválik.

4. Ekkor deszkalapra borítjuk, és vizes kés hátával megformázzuk. A forró polentát cérnával vagy madzaggal vághatjuk, hidegen késsel is.

Polenta gorgonzolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Polenta gorgonzolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél