Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra

Gnocchetti sardi allo zafferano

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 90 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
50 dkg paradicsom
vagy
20 dkg salsicce
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tésztához:
30 dkg búzadara
4 evőkanál langyos víz
10 dkg liszt
kevés

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet és a darát összekeverjük.

2. A sáfrányt a langyos vízben feloldjuk, a lisztkeverékhez öntjük, és kevés sóval egyenletes tésztává gyúrjuk.

3. Kis adagokra osztjuk, és ezekből 2-3 mm vastag tésztahengereket formázunk. A tésztacsíkokat 0,5-1 cm hosszú darabokra vágjuk, és finoman belisztezzük. Minden tésztadarabkát az ujjbegyünkkel laposra nyomunk, majd durva szitához nyomjuk, hogy felvegyék jellegzetes görbe alakjukat, finoman megkarcoljuk villával. Végül ismét megszórjuk liszttel és konyharuhára terítve egy éjszakán át száradni hagyjuk.

4. Felhasználáskor a mártáshoz a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pároljuk.

5. A kolbászt felszeleteljük, a megtisztított fokhagymával, a leöblített bazsalikomot finomra vágjuk, és a hagymához adjuk.

6. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A hagymához és a kolbászhoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Kis lángon főzzük, míg a mártás besűrűsödik.

7. Sós vizet forralunk, és a tésztadarabkákat 12-15 perc alatt al dente (roppanósra) főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.

8. A sáfrányos gnocchettit a forró mártásba öntjük, jól összekeverjük, majd a pecorinóval megszórva tálaljuk.

Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 332 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sáfrányos gnocchetti szardíniai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek