Gnocchi római módra

Gnocchi alla romana

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gnocchi római módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg búzadara
10 dl tej
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg vaj
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A tejet mélyebb edényben a sóval felforraljuk.

2. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a darát. Kis lángon 20 percig főzzük, majd az edényben hagyjuk kicsit kihűlni.

3. A tojássárgáját és 5 dkg vajat, valamint a parmezánt a már nem túl forró darához keverjük.

4. A darafőzetet 1 cm vastagon sütőlapra kenjük. Mikor kihűlt vizespohár szájával kerek, kb. 5 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk belőle.

5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Hőálló tálat kivajazunk, a gnocchikat tetőcserépszerűen elrendezzük benne, a maradék parmezánt rászórjuk.

6. A maradék vajat felolvasztjuk, és a gnocchikra öntjük. az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, a sütőformában tálaljuk.

Gnocchi római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Gnocchi római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon