Gnocchi római módra
Gnocchi alla romana



Elkészítés:
1. A tejet mélyebb edényben a sóval felforraljuk.
2. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a darát. Kis lángon 20 percig főzzük, majd az edényben hagyjuk kicsit kihűlni.
3. A tojássárgáját és 5 dkg vajat, valamint a parmezánt a már nem túl forró darához keverjük.
4. A darafőzetet 1 cm vastagon sütőlapra kenjük. Mikor kihűlt vizespohár szájával kerek, kb. 5 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk belőle.
5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Hőálló tálat kivajazunk, a gnocchikat tetőcserépszerűen elrendezzük benne, a maradék parmezánt rászórjuk.
6. A maradék vajat felolvasztjuk, és a gnocchikra öntjük. az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, a sütőformában tálaljuk.