Töltött cannelloni

Cannelloni ripieni

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg paradicsom
20 dkg főtt sonka
3 dkg vaj
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 teáskanál szárított oregánó
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapot 12 darab, 8 x 8 cm-es darabra vágjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kevés olajjal 4-5 percig főzzük, óvatosan kivesszük és lecsöpögtetjük.

2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és mélyebb serpenyőben a felforrósított olajon megpároljuk.

3. A borjúhúst hozzáadjuk, összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval.

4. A sonkát apróra kockázzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk, a húshoz adjuk. 20 percig együtt pároljuk, ízesítjük.

5. Hagyjuk kihűlni, majd a tojást és a parmezán felét belekeverjük. Kanállal a tésztanégyzetek alsó szélére egy-egy csík tölteléket teszünk, a tésztát felgöngyöljük, a végeket finoman összenyomkodjuk.

6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lapos, négyszögletes hőálló tálat alaposan kivajazunk, és a cannellonikat szorosan egymás mellé beletesszük. A maradék húsmasszát ráöntjük, a maradék parmezánnal megszórjuk.

7. A maradék vajat feldaraboljuk, rátesszük, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Azonnal kínáljuk.

Friss tészta

Friss tészta
5 db tojás
50 dkg búzaliszt
1 mokkáskanál

1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.

2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.

3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.

4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.

Töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 568 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Töltött cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook