Töltött cannelloni
Cannelloni ripieni



Elkészítés:
1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. A tésztalapot 12 darab, 8 x 8 cm-es darabra vágjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kevés olajjal 4-5 percig főzzük, óvatosan kivesszük és lecsöpögtetjük.
2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és mélyebb serpenyőben a felforrósított olajon megpároljuk.
3. A borjúhúst hozzáadjuk, összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval.
4. A sonkát apróra kockázzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk, a húshoz adjuk. 20 percig együtt pároljuk, ízesítjük.
5. Hagyjuk kihűlni, majd a tojást és a parmezán felét belekeverjük. Kanállal a tésztanégyzetek alsó szélére egy-egy csík tölteléket teszünk, a tésztát felgöngyöljük, a végeket finoman összenyomkodjuk.
6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lapos, négyszögletes hőálló tálat alaposan kivajazunk, és a cannellonikat szorosan egymás mellé beletesszük. A maradék húsmasszát ráöntjük, a maradék parmezánnal megszórjuk.
7. A maradék vajat feldaraboljuk, rátesszük, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Azonnal kínáljuk.
Friss tészta
1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.
2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.
3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.
4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.