Lasagne sütőben sütve

Lasagne al forno

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint bolognai húsmártás
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dl tej
6 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és nagyméretű, egyenletes téglalapokra - ez a lasagne - vágjuk.

2. Forró, sós vízben kevés olajjal kb. 5 percig főzzük a tésztalapokat. Óvatosan kivesszük a vízből, és konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük.

3. A besamelmártáshoz kis edényben 3 evőkanál forró vajon a lisztet megpirítjuk. Apránként folyamatos kevergetés közben beleöntjük a tejet. Felforraljuk, sóval és borssal ízesítjük.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lapos, négyszögletes sütőedényt vagy hőálló tálat alaposan kivajazunk. Az alját egy réteg lasagnéval befedjük, egyenletesen leöntjük besalmelmártással. Erre egy réteg bolognai ragu jön, majd megszórjuk parmezánnal.

5. A hozzávalókat tovább rétegezzük az előbbiek szerint, a tetejét egy réteg tésztalappal fedjük le. A maradék besamelt ráöntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, a maradék vajat feldaraboljuk, és rátesszük a tetejére.

6. Az előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, ha kész, forrón kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Bolognai húsmártás

Bolognai húsmártás
3 evőkanál paradicsompüré
10 dkg csirkemáj
10 dkg nyers sonka
5 dkg szalonna
1 teáskanál oregánó
2 dl vörösbor
2 evőkanál vaj
1 szelet zellergumó
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk.

2. A vajat felolvasztjuk, a szalonnát felkockázzuk, és a zöldségekkel, valamint a fokhagymával együtt megpirítjuk benne.

3. A sonkát apróra kockázzuk, a májat finomra vágjuk, és a hússal együtt a zöldségekhez adjuk, folyamatos kevergetés közben megpirítjuk.

4. A bort, az alaplevet, a paradicsompürét és az oregánót beletesszük. Felforraljuk, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.

5. Lefedjük, és kis lángon 120 percig főzzük, ha kell, utánaízesítjük.

Friss tészta

Friss tészta
5 db tojás
50 dkg búzaliszt
1 mokkáskanál

1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.

2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.

3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.

4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.

Lasagne sütőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Lasagne sütőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok