Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Linguine rosse con aglio e olio



Elkészítés:
1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles késsel 2 mm vékony csíkokat vágunk belőle. - ez a linguine.
3. Az olajat mélyebb serpenyőben felhevítjük. A fokhagymát meghámozzuk, és kis lángon világosbarnára pirítjuk benne, majd kidobjuk az olajból.
4. A tésztát forró, sós vízben 1-2 perc alatt al dente (roppanósra) főzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük.
5. A forró olajba tesszük, megborsozzuk, a bazsalikommal megszórjuk, majd alaposan összekeverjük.
Friss tészta
1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.
2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.
3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.
4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.