Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal

Linguine rosse con aglio e olio

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál paradicsompüré
5 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük a friss tésztát az alábbiak szerint szerint, majd utólag hozzáadjuk a paradicsompürét, alaposan összekeverjük.

2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, a tésztalapot felgöngyöljük, és éles késsel 2 mm vékony csíkokat vágunk belőle. - ez a linguine.

3. Az olajat mélyebb serpenyőben felhevítjük. A fokhagymát meghámozzuk, és kis lángon világosbarnára pirítjuk benne, majd kidobjuk az olajból.

4. A tésztát forró, sós vízben 1-2 perc alatt al dente (roppanósra) főzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük.

5. A forró olajba tesszük, megborsozzuk, a bazsalikommal megszórjuk, majd alaposan összekeverjük.

Friss tészta

Friss tészta
5 db tojás
50 dkg búzaliszt
1 mokkáskanál

1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.

2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.

3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.

4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.

Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Vörös linguine fokhagymával és olívaolajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek