Szélesmetélt szarvasgombával

Tagliatelle al tartufi

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szélesmetélt szarvasgombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg szarvasgomba
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és felgöngyöljük.

2. A tekercset éles késsel 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, az a tagliatelle.

3. A tagliatellét 10 percig pihentetjük. Majd forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük.

4. A tésztát visszatesszük az edénybe, hozzáadjuk a vajat, megforgatjuk, hogy az olvadó vaj egyenletesen szétoszoljon a tésztaszálakon.

5. A parmezánt összekeverjük a tésztával. A tagliatellét tálaláskor megszórjuk a kisebb darabokra vágott szarvasgombával.

Friss tészta

Friss tészta
5 db tojás
50 dkg búzaliszt
1 mokkáskanál

1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.

2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.

3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.

4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.

5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.

Szélesmetélt szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szélesmetélt szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek