Friss tészta
Pasta fresca
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe kis gödröt nyomunk, beleütjük a tojást, megsózzuk.
2. Apránként a lisztet összedolgozzuk, és durva tésztát készítünk.
3. A tésztát kb. 15 percig gyúrjuk kézzel, míg egyenletesen sima és fényes lesz.
4. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 60 percig pihentetjük.
5. A gyúródeszkát belisztezzük, a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra nyújtjuk, nyújtás közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen vékony legyen. Ezután adhatjuk hozzá a különböző adalékokat, vagy vághatjuk különböző formára és méretre a tésztát.
A pasta fresca a friss, házilag készülő tésztafélék gyűjtőneve. Egy, az 1300-as évekből fennmaradt firenzei szakácskönyv már leírja a búzalisztből, tojásból , sóval készülő friss tészta receptjét