Parajos-ricottás gnocchi

Malfatti

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parajos-ricottás gnocchi
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg ricotta
80 dkg paraj
25 dkg liszt
2 késhegynyi őrölt szerecsendió
3 db tojás
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg vaj
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A parajt megtisztítjuk, megmossuk és még nedvesen, egy serpenyőben, közepes lángon addig melegítjük, míg a levelek összeesnek. Szitába tesszük, alaposan lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk, majd felaprítjuk.

2. A hagymát meghámozzuk, szintén felaprítjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pároljuk. A parajt beletesszük, megkeverjük, 2 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

3. A ricottát összekeverjük a parmezán felével és a tojással. A szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük.

4. A parajt beletesszük, alaposan összekeverjük. Apránként a lisztet is beleöntjük, és az egészet egyenletes tésztává dolgozzuk, majd teáskanállal forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. A hőfokot csökkentjük, és hagyjuk, hogy a malfatti megfőjön, ekkor feljön a felszínre. Kivesszük a vízből és lecsepegtetjük.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, és beletesszük a galuskákat.

6. A maradék vajat felolvasztjuk, ráöntjük a malfattira, a maradék parmezánt rászórjuk, és az előmelegített sütőben 5-8 percig sütjük.

Parajos-ricottás gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Parajos-ricottás gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj