Fülecsketészta brokkolival

Orecchiette ai broccoli

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fülecsketészta brokkolival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg brokkoli
3 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tésztához:
2 dl meleg víz
2 evőkanál olívaolaj
1 csipet
20 dkg búzadara
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A tészta elkészítéséhez a lisztet és a darát összekeverjük. A közepébe gödröcskét nyomunk. Csipetnyi sót teszünk bele, beleöntjük az olívaolajat és a meleg vizet.

2. Az egészet összedolgozzuk, legalább 10 percig gyúrjuk, majd lefedve 30 percig állni hagyjuk.

3. A tésztát feldaraboljuk, és minden darabot 1 cm széles és 1 cm vastag hengerré sodrunk, amit 1 cm-es darabokra vágunk. Ezeket kis golyókká gyúrjuk, a hüvelykujjunkkal mindegyiket benyomjuk, hogy fülszerű formát kapjunk.

4. Belisztezett konyharuhával letakarjuk a tésztát, majd néhány órán át száradni hagyjuk.

5. Felhasználáskor a brokkolit rózsáira szedjük, a szárakat apróra vágjuk. Felforralunk kb. 3 liter sós vizet

6. Először a brokkoliszárakat tesszük bele, majd 5 perc elteltével a rózsácskákat is. További 5 perc múlva szűrőkanállal kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.

7. A vizet ismét felforraljuk, és az orecchiettét al dente (roppanósra) főzzük benne. Közben az olívaolajat felhevítjük, a megtisztított fokhagymát és peperoncinót meg a szardellafiléket felvágjuk, az olajon megpároljuk, majd kevés brokkolilével felöntjük.

8. Az orecchiettét leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és a brokkolival együtt a szardellakeverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, és borssal ízesítve tálaljuk.

Fülecsketészta brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Fülecsketészta brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook