Bolognai húsmártás

Ragu alla bolognese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bolognai húsmártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál paradicsompüré
10 dkg csirkemáj
10 dkg nyers sonka
5 dkg szalonna
1 teáskanál oregánó
2 dl vörösbor
2 evőkanál vaj
1 szelet zellergumó
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk.

2. A vajat felolvasztjuk, a szalonnát felkockázzuk, és a zöldségekkel, valamint a fokhagymával együtt megpirítjuk benne.

3. A sonkát apróra kockázzuk, a májat finomra vágjuk, és a hússal együtt a zöldségekhez adjuk, folyamatos kevergetés közben megpirítjuk.

4. A bort, az alaplevet, a paradicsompürét és az oregánót beletesszük. Felforraljuk, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.

5. Lefedjük, és kis lángon 120 percig főzzük, ha kell, utánaízesítjük.

A mártás remekül illik mindenféle tésztához, de tölteléknek is kiváló lasagnéba vagy cannelloniba.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Bolognai húsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 600 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Bolognai húsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek