Genovai bazsalikommártás

Pesto alla genovese

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Genovai bazsalikommártás
Eszközök: kés, keverőtál, turmixgép
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg fenyőmag
4 gerezd fokhagyma
1 csésze finomra vágott bazsalikom
1 csipet
másfél dl olívaolaj
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
vagy
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A bazsalikomleveleket, a megtisztított és összevágott fokhagymát meg a fenyőmagot összeturmixoljuk.

2. Az olívaolajat, a reszelt sajtot, csipetnyi sót - óvatosan sózzunk, mert a sajt is sós - beleforgatjuk, és krémes mártást készítünk belőle.

Genovai bazsalikommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 659 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Genovai bazsalikommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter