Hagyma fehérborban

Cipolline al vino bianco

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagyma fehérborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl száraz fehérbor
50 dkg fehér hagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy sütőedényben a vajat felolvasztjuk, az olajat beleöntjük.

2. A hagymát meghámozzuk, és a fejeket egymás mellé beleültetjük.

3. A fehérborral felöntjük, és az előmelegített sütőben kb. 30 percig pároljuk.

4. Majd a hagymát megforgatjuk, és ha kell, kevés bort vagy vizet öntünk rá. További 30 percig pároljuk.

5. Sózzuk, borsozzuk, majd a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hagyma fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Hagyma fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja