Sült vegyes tengeri tál

Fritto misto di pesce

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Sült vegyes tengeri tál
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg garnélarák
25 dkg tintahal
4 kisebb vörös márna
25 dkg szardínia
2 db citrom
10 dl olaj
ízlés szerint
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.

2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A páncéljában lévő garnélát is lemossuk.

3. Az olajat fritőzben vagy magas falu edényben felhevítjük.

4. A halat, a tintahalat és a garnélát letörölgetjük, megforgatjuk a lisztben és megsütjük.

5. Az egyik citromot négybe vágjuk, és azzal kínáljuk. A sót és a másik citromból vágott karikákat külön tesszük az asztalra.

Sült vegyes tengeri tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 105 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült vegyes tengeri tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár