Sült vegyes tengeri tál
Fritto misto di pesce
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 60 perc
tapasztalatot kíván
drága



Elkészítés:
1. A lehetőleg apró szardíniát és a vörös márnát konyhakészre előkészítjük, megmossuk.
2. A tintahal csápjait levágjuk, szemét és a kemény rágószervét, valamint a szépiacsontot és a beleit, továbbá a tintás tasakot óvatosan eltávolítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A páncéljában lévő garnélát is lemossuk.
3. Az olajat fritőzben vagy magas falu edényben felhevítjük.
4. A halat, a tintahalat és a garnélát letörölgetjük, megforgatjuk a lisztben és megsütjük.
5. Az egyik citromot négybe vágjuk, és azzal kínáljuk. A sót és a másik citromból vágott karikákat külön tesszük az asztalra.