Grillezett rákok

Scampi alla griglia

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Grillezett rákok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db rák
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
½ db citrom leve
10 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rákok hasát a fejéig ollóval felvágjuk, és 6 evőkanál olajban pároljuk.

2. Felforrósított grillen, folyamatosan forgatva, 8 percig sütjük.

3. Az olívaolajból, a citromléből, a sóból és a megtisztított, összenyomott fokhagymából, valamint a petrezselyemből öntetet készítünk, rácsöpögtetjük a scampira. Citromkarikával díszítve, azonnal tálaljuk

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Grillezett rákok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 904 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Grillezett rákok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
van itthon