Tőkehalas gombócok

Bolinhos de bacalhau

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehalas gombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg burgonya
4 db tojás
1 csipet cayenne-bors
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
igény szerint olaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, a vizet többször lecseréljük. Felhasználáskor forrásban lévő vizet öntünk rá, és 10 percig főzzük.

2. Kivesszük a halat, megszabadítjuk a bőrétől, valamint a szálkáktól, húsát apró darabokra vágjuk, majd ledaráljuk.

3. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és pürésítjük.

4. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, alaposan elkeverjük, a petrezselyemmel, a fűszerekkel, a burgonyával, valamint a tőkehalpürével. Apránként belekeverjük a tojást is, sóval és borssal ízesítjük.

5. Két - előzőleg hideg vízbe mártott - evőkanállal a tésztából tojás formájú gombócokat szaggatunk, és a bő, forró olajban kisütjük. Hidegen előételként fogyasztják, melegen, salátával főételként.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tőkehalas gombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 130 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tőkehalas gombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter