Tőkehal tejszínnel

Bacalhau com natas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehal tejszínnel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
6 dl tej
2 evőkanál liszt
4 dkg vaj
5 evőkanál olívaolaj
50 dkg burgonya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A szárított tőkehalat 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször is lecseréljük. Felhasználáskor a halat lemossuk, bőrét lehúzzuk, húsát kifilézzük, és apró darabokra vágjuk.

2. A krumplit meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és nagyobb serpenyőben három evőkanál forró olívaolajon megpirítjuk, hogy aranybarna legyen, majd konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük.

3. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, s a maradék olajon megpároljuk. A haldarabokat beletesszük, megborsozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

4. A vajat felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, és apránként, folyamatos kevergetés közben beleöntjük a tejet, felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt is.

5. A tőkehalat és a hagymát tűzálló tálba tesszük, befedjük a sült krumplival. A tejszínes szószt ráöntjük, a babérlevelet rátesszük. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, melegen tálaljuk.

Tőkehal tejszínnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 736 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tőkehal tejszínnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recepttár