Sült, pácolt szardínia

Sardinhas de escabeche

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült, pácolt szardínia
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szardínia
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A pácléhez:
1 teáskanál fűszerpaprika
2 evőkanál fehérborecet
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 db paradicsom
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A szardíniát konyhakészre előkészítjük, lemossuk, és szárazra töröljük, majd adagonként a forró olajban megsütjük. Konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni.

2. A páchoz a hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A leöblített petrezselymet és a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk.

3. Az olívaolajat felhevítjük, először a hagymát enyhén megbarnítjuk benne, majd a fokhagymát, a babérlevelet, a paradicsomot, a petrezselymet is beletesszük, megsózzuk, a fehérborral, valamint a borecettel felöntjük. 5 percig főzzük, utána hagyjuk kihűlni.

4. A szardíniát edénybe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk fűszerpaprikával. A páclevet ráöntjük, letakarjuk, 2 napig a hűtőszekrényben érleljük.

5. Tálalás előtt hagymakarikával és petrezselyemmel díszítjük, és minden adagra kevés páclevet öntünk.

Sült, pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Sült, pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése