Grillezett szardínia paprikával

Sardinhas assadas con pimentos

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillezett szardínia paprikával
Eszközök: grillrács, kés, keverőtál
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg szardínia
ízlés szerint borecet
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hagyjuk.

2. Kevés sót ledörzsölünk róla, majd a halat bekenjük olívaolajjal.

3. A paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magházát, a húsát csíkokra vágjuk, enyhén beolajozzuk és megsózzuk.

4. A halat és a paprikát izzó faszénen, minden oldalán megsütjük.

5. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A szardíniát előmelegített tálra tesszük, a hagymakarikákkal és a grillezett paprikával körítjük. Olívaolajat és ízlés szerint borcetet csöpögtetünk rá. Sós főtt burgonyával, zöldsalátával, paradicsommal kínáljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grillezett szardínia paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 555 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Grillezett szardínia paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szólj hozzá, értékelj