Grillezett szardínia paprikával
Sardinhas assadas con pimentos



Elkészítés:
1. A szardíniát (melyből lehetőleg közepes és nagyobb méretűeket válasszunk) lepikkelyezzük, de nem kell kibelezni. Sós vízben megmossuk, és bedörzsöljük a tengeri sóval. Jó két óra hosszat állni hagyjuk.
2. Kevés sót ledörzsölünk róla, majd a halat bekenjük olívaolajjal.
3. A paprikát megmossuk, eltávolítjuk a magházát, a húsát csíkokra vágjuk, enyhén beolajozzuk és megsózzuk.
4. A halat és a paprikát izzó faszénen, minden oldalán megsütjük.
5. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A szardíniát előmelegített tálra tesszük, a hagymakarikákkal és a grillezett paprikával körítjük. Olívaolajat és ízlés szerint borcetet csöpögtetünk rá. Sós főtt burgonyával, zöldsalátával, paradicsommal kínáljuk.