Portugál húsos egytálétel

Cozido a portuguesa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Portugál húsos egytálétel
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb chorizo
20 dkg szalonna
1 db 150 dkg-os tyúk
100 dkg marhaszegy
50 dkg rizs
8 nagyobb burgonya
5 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A marha- és a sertéshúst meg a tyúkot megmossuk, leszárítjuk, a szalonnával együtt nagy edényben, sós vízben kb. 150 percig főzzük.

2. Közben a káposztát, a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk, egy másik edénybe tesszük.

3. A húsléből 90 perc főzés után annyi levet merünk át a zöldségekre, hogy éppen ellepje azokat, 45 percig főzzük, ekkor a kolbászokat is beletesszük, és még 15 percig főzzük.

4. Amikor a kolbászt a zöldséghez adjuk, akkor a húsos fazékból 1 liter vizet átmerünk egy harmadik edénybe, és a rizst ebben a húslében megfőzzük, szükség esetén még megsózzuk.

5. A húsféléket és a kolbászt az edényekből kivesszük. A húst felaprítjuk, a tyúkot 8 darabra vágjuk, a kolbászt felszeteljük.

6. A megfőtt rizst tálra tesszük, és a kolbászszeletekkel tálaljuk. A húst előmelegített tányérra tesszük, és a léből kivett zöldségeket köré rakjuk. Az egészet leöntjük kevés húslével.

Portugál húsos egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 972 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Portugál húsos egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
lexikon