Algarvei halas egytálétel

Caldeirada a algarvia

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Algarvei halas egytálétel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl olívaolaj
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
80 dkg érett paradicsom
75 dkg burgonya
3 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. A halakat (lehet például ördöghal, rája, farkashal, cápa) konyhakészre előkészítjük, megmossuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk a tengeri sóval. A kagylókat lekeféljük, megmossuk, a nyitottakat kidobjuk.

2. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot és a paprikát megmossuk és felszeleteljük, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.

3. Nagyméretű edénybe először egy réteg hagymát, majd paradicsomot, paprikát, kevés fokhagymát és petrezselymet teszünk, majd egy réteg burgonyát. Erre rakjuk a halakat és a kagylókat, majd befedjük a maradék zöldséggel és a krumplival.

4. Az olívaolajat, az összetört erős paprikát, a szerecsendiót és a borsot összekeverjük, felöntjük a borral. Egyenletesen elterítjük a halon, majd rátesszük a babérleveleket.

5. Lefedjük, és kb. 35 percig főzzük. Időnként az edényt kicsit megmozgatjuk, hogy a lé egyenletesen bevonja a hozzávalókat. Ha minden megpuhult benne, azonnal tálaljuk.

Algarvei halas egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 385 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Algarvei halas egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+