Leves alentejói módra
Sopa a alentejana



Elkészítés:
1. A kenyérszeleteket nagy darabokra vágjuk.
2. A leöblített korianderről leválasztjuk a leveleket, finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a korianderrel, a sóval, meg az olívaolajjal összekeverjük.
3. A kenyeret levesestálba tesszük, a fűszeres olajkeverékkel megcsöpögtetjük.
4. Egy liter vizet felforralunk. A lobogó vízbe a tojásokat óvatosan beleütjük, és 3 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
5. A fűszeres-olajos kenyeret leöntjük a forrásban lévő vízzel, és jól elkeverjük.
5. A tojást óvatosan a levesbe tesszük, enyhén megsózzuk.
6. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.