Leves alentejói módra

Sopa a alentejana

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Leves alentejói módra
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
4 szelet fehérkenyér
1 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
2 csokor koriander
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyérszeleteket nagy darabokra vágjuk.

2. A leöblített korianderről leválasztjuk a leveleket, finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a korianderrel, a sóval, meg az olívaolajjal összekeverjük.

3. A kenyeret levesestálba tesszük, a fűszeres olajkeverékkel megcsöpögtetjük.

4. Egy liter vizet felforralunk. A lobogó vízbe a tojásokat óvatosan beleütjük, és 3 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.

5. A fűszeres-olajos kenyeret leöntjük a forrásban lévő vízzel, és jól elkeverjük.

5. A tojást óvatosan a levesbe tesszük, enyhén megsózzuk.

6. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.

Leves alentejói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Leves alentejói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja