Kőleves

Sopa de pedra

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kőleves
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg burgonya
1 db vastag kolbász
15 dkg szalonna
50 dkg barnabab
vagy
50 dkg vörösbab
2 evőkanál finomra vágott koriander
1 db paradicsom
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fület és a szalonnát leforrázzuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hússal, a szalonnával, a hurkával és a kolbásszal, a babbal és a babérlevéllel nagyobb edénybe tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk.

3. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk, ezután lefedjük, kis lángon 45 percig főzzük.

4. A húst és a szalonnát kivesszük, félretesszük. A bab egy részét kimerjük a levesből, pürésítjük, és szintén félretesszük.

5. A burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk, felkockázzuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát szintén felkockázzuk.

6. A zöldségeket a leveshez adjuk, további 30 percig főzzük.

7. A pürésített babot a lébe keverjük, felforraljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk.

8. A húst, a szalonnát és a kolbászt felaprítjuk, majd a levesestálba tesszük.

Kőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 211 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Kőleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter