Zöld leves

Caldo verde

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg vastag kolbász
50 dkg lisztes burgonya
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a krumplit meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.

3. Az olívaolajat egy nagyobb edényben felhevítjük. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne, a burgonyaszeleteket beletesszük, időnként kevergetve enyhén megpirítjuk.

4. Annyi vizet öntünk rá, hogy a hozzávalókat ellepje. Kis lángon kb. 25 percig főzzük, hogy a krumpli megpuhuljon.

5. Levesszük a tűzről, és a burgonyát krumplinyomóval vagy villával összetörjük.

6. A kolbászt felszeleteljük, és egy serpenyőben kb. 10 percig sütjük, kivesszük, a zsírját lecsöpögtetjük.

7. Az összetört burgonyával az edényt visszatesszük a tűzre, A kolbászt a levesbe tesszük, lassan felmelegítjük. Sóval és borssal ízesítjük.

8. A káposztát is a levesbe tesszük, kb. 5 perc alatt az egészet összefőzzük. A végén - ízlés szerint - olívaolajat csöpögtetünk bele, és a kenyérszeletekkel tálaljuk.

Zöld leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 266 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zöld leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok