Apácasóhaj

Suspiros de monja

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Apácasóhaj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
15 dkg vaj
25 dkg liszt
1 csipet kristálycukor
1 csipet
2 és fél dl tej
ízlés szerint porcukor
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tejbe 2,5 dl vizet öntünk, beletesszük a vajat, a sót meg a cukrot, felforraljuk.

2. Levesszük a tűzről, és a lisztet gyorsan belekeverjük.

3. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg a massza elválik az edény falától. Majd a tojásokat egyesével belekeverjük.

4. Az olajat mélyebb edényben felmelegítjük, és a teáskanállal kiszaggatott tésztadarabokat az olajba tesszük.

5. Amikor feljönnek a felszínre, az olaj hőmérsékletét növeljük, és a tésztát még 4-5 percig sütjük.

6. Kivesszük az olajból, és konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük. Porcukorral megszórva azonnal tálaljuk vagy hagyjuk kihűlni.

Apácasóhaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Apácasóhaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó