Narancspuding

Flan de naranja

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancspuding
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél db narancs
másfél dkg kukoricaliszt
5 és ¼ dkg kristálycukor
2 és ¼ db tojás

Elkészítés:

1. A narancsot kifacsarjuk, a levét felhevítjük, majd levesszük a tűzről.

2. A tojássárgáját a cukorral és a liszttel elkeverjük, apránként belekeverjük a meleg narancslébe.

3. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon addig kevergetjük, míg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a krémbe.

5. Hideg helyre tesszük, és kandírozott narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

Narancspuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 859 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Narancspuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok