La Mancha-i zöldségragu

Pisto manchego

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
La Mancha-i zöldségragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg érett paradicsom
6 db cukkini
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomjuk, a paprikát és a cukkinit megmossuk, és csíkokra vágjuk.

2. A hagymát mélyebb serpenyőben a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk, 5 percig együtt pároljuk.

3. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk és megborsozzuk.

4. Kis lángon addig pároljuk, míg a leve elpárolog (kb. 25 perc).

5. Végül a petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
La Mancha-i zöldségragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
La Mancha-i zöldségragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
cikkek