La Mancha-i zöldségragu
Pisto manchego
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, szétnyomjuk, a paprikát és a cukkinit megmossuk, és csíkokra vágjuk.
2. A hagymát mélyebb serpenyőben a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk, 5 percig együtt pároljuk.
3. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprítjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
4. Kis lángon addig pároljuk, míg a leve elpárolog (kb. 25 perc).
5. Végül a petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.