Spanyol paradicsommártás

Sofrito

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spanyol paradicsommártás
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db érett paradicsom
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
5 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Kb. 1 dl vízben addig pároljuk, míg a víz elpárolog alóla.

2. Ekkor az olajat beleöntjük, és a hagymát világosbarnára pirítjuk.

3. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát négybe vágjuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, a paprikákat megtisztítjuk, kimagozzuk, csíkokra vágjuk.

4. A zöldségeket a hagymához adjuk, és addig főzzük, míg a hozzávalókból krémes állagú mártás lesz. Sóval és borssal fűszerezzük. (Ezt az alapszószt gyakran paprika nélkül készítik.)

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Spanyol paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Spanyol paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook