Zarzuela
"A tenger daljátéka"



Elkészítés:
1. A halakat és a langusztát konyhakészre előkészítjük, edénybe tesszük, lefedjük, és kevés forró olajon 10 percig pároljuk.
2. A kagylókat lekeféljük, lemossuk, a szakállát eltávolítjuk, és külön edényben, kevés vízben, kis lángon addig főzzük, míg kinyílnak (a zárva maradtakat kidobjuk). Leszűrjük, a kagylók húsát kiszedjük, néhány héjat a tálaláshoz félreteszünk.
3. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk.
4. A halat és a langusztát kivesszük az edényből, és a kagylóval együtt a hagymához tesszük.
5. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. Két gerezd megtisztított, összenyomott fokhagymát és a sáfrányt is beletesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, a borpárlattal megöntözzük, és 15 percig kis lángon főzzük.
6. A fehérborral felöntjük, majd addig forraljuk, míg ismét besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a mandulát.
7. A kenyérszeleteket a másik 2 gerezd fokhagymával bedörzsöljük, és a maradék olajon aranybarnára sütjük. Előmelegített tányérra tesszük, a ragut, azaz a zarzuelát ráöntjük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.