Zarzuela

"A tenger daljátéka"

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg fekete kagyló
8 db languszta
4 szelet ördöghal
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
4 szelet fehérkenyér
0 dl borpárlat
1 gramm sáfrány
4 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halakat és a langusztát konyhakészre előkészítjük, edénybe tesszük, lefedjük, és kevés forró olajon 10 percig pároljuk.

2. A kagylókat lekeféljük, lemossuk, a szakállát eltávolítjuk, és külön edényben, kevés vízben, kis lángon addig főzzük, míg kinyílnak (a zárva maradtakat kidobjuk). Leszűrjük, a kagylók húsát kiszedjük, néhány héjat a tálaláshoz félreteszünk.

3. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk.

4. A halat és a langusztát kivesszük az edényből, és a kagylóval együtt a hagymához tesszük.

5. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. Két gerezd megtisztított, összenyomott fokhagymát és a sáfrányt is beletesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, a borpárlattal megöntözzük, és 15 percig kis lángon főzzük.

6. A fehérborral felöntjük, majd addig forraljuk, míg ismét besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a mandulát.

7. A kenyérszeleteket a másik 2 gerezd fokhagymával bedörzsöljük, és a maradék olajon aranybarnára sütjük. Előmelegített tányérra tesszük, a ragut, azaz a zarzuelát ráöntjük, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Zarzuela
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zarzuela
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
tippek, fortélyok