Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Bacalao pil pil
Halételek | Fokhagymás párolt tőkehal receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tőkehalat legalább 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször lecseréljük.
2. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.
3. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, apróra vágjuk, a szárított paprikát felszeleteljük.
4. A fokhagymát és a paprikát az olajon megpároljuk, majd a paprikát kivesszük.
5. A haldarabokat bőrrel lefelé a fokhagymára tesszük, és 20 percig kis lángon folyamatos kevergetés közben pároljuk (a kevergetéstől az olívaolaj, a hal bőrének zselatintartalma a fokhagymával majonéz állagú mártást képez). Főtt, sós burgonyával tálaljuk.