Tőkehal erős fokhagymás mártásban

Bacalao pil pil

| Fokhagymás párolt tőkehal receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szárított pirospaprika
1 fej fokhagyma
70 dkg tőkehal
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A tőkehalat legalább 24 órán át hideg vízben áztatjuk, közben a vizet többször lecseréljük.

2. Felhasználáskor kisebb darabokra vágjuk, alaposan lemossuk és lecsöpögtetjük.

3. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, apróra vágjuk, a szárított paprikát felszeleteljük.

4. A fokhagymát és a paprikát az olajon megpároljuk, majd a paprikát kivesszük.

5. A haldarabokat bőrrel lefelé a fokhagymára tesszük, és 20 percig kis lángon folyamatos kevergetés közben pároljuk (a kevergetéstől az olívaolaj, a hal bőrének zselatintartalma a fokhagymával majonéz állagú mártást képez). Főtt, sós burgonyával tálaljuk.

Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 490 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tőkehal erős fokhagymás mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél