Vénuszkagyló tengerész módra
Almejas a la marinera
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd nagyobb edényben, a felforrósított olajon megpároljuk.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk.
3. A fehérborral, a babérlevéllel, a sóval és a borssal együtt hozzákeverjük a hagymához. Lefedve 10 percig főzzük.
4. A kagylót alaposan lekeféljük, és a hagymás-paradicsomos keverékhez adjuk. Még 10 percig kis lángon főzzük, míg a kagylók kinyílnak. A zárva maradtakat kidobjuk.
5. Az ételt a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.