Tonhalragu

Marmitako

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tonhalragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg paradicsom
6 szem burgonya
80 dkg tonhal
1 db citrom leve
1 csipet csípős fűszerpaprika
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.

2. A paprikát megmossuk, magházát eltávolítjuk, húsát csíkokra vágjuk, és egy mélyebb serpenyőben felforrósított olajban 5 percig pároljuk.

3. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát apróra vágjuk., a paprikához adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, lefedjük, és kis lángon 15 percig pároljuk.

4. A krumplit meghámozzuk, felaprítjuk, a zöldséghez adjuk. A fehérborral felöntjük, és az egészet lefedve még 3 percig pároljuk.

5. A friss tonhalat megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Apróra kockázzuk, citromlevet csepegtetünk rá, megsózzuk, és megborsozzuk.

6. A zöldséghez adjuk, 10 perc alatt összefőzzük, és forrón tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Tonhalragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Tonhalragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja