Francia madártej

Îles flottantes, Oeufs a la neige

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia madártej
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tej
1 teáskanál kristálycukor
1 csipet
Az angol krémhez:
½ rúd vanília

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.

2. A tejet egy edényben felhevítjük, hogy majdnem forrjon.

3. Két evőkanállal darabokat szaggatunk a fehérjehabból, és óvatosan a tejre ültetjük, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz.

4. Egy percig főzzük, majd megfordítjuk. További 1 perc elteltével kivesszük, és konyhai törlőpapíron lecsöpögtetjük.

5. A krémhez leszűrjük a tejet, majd ismét felhevítjük, beletesszük a vanília pépjét.

6. A tojássárgáját és a cukrot összekeverjük, majd folyamatos kevergetés közben először kanalanként, majd gyorsabban a tejhez öntjük.

7. A tejet kis lángon - nem forralva - folyamatos kevergetés közben addig hevítjük, amíg besűrűsödik. Rögtön leszűrjük, majd jól lehűtjük. A tojáshabot a krémen tálaljuk.

Francia madártej
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1161 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Francia madártej
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek