Felfújt Grand Marnier likőrrel
Soufflé au Grand Marnier
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 25 perc
tapasztalatot kíván
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lisztet kevés hideg tejben elkeverjük.
2. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a liszttel besűrítjük. Levesszük a tűzről.
3. A tojások sárgáját és 3 dkg vajat belekeverünk, és a Grand Marnier-t is beleöntjük.
4. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojáskrémbe.
5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Négy tűzálló felfújtasformát a maradék vajjal kivajazunk, és megszórjuk porcukorral.
6. A tojáskrémet beletöltjük a formába, elsimítjuk, és az előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk és tálaljuk.