Körték vörösborban

Poires au vin rouge

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Körték vörösborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl vörösbor
4 db érett, keményebb körte
2 szem szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fahéj
½ rúd vanília
1 db narancs héja
1 evőkanál citromlé
12 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A körtéket vékonyan meghámozzuk, a szárát rajta hagyjuk.

2. A cukrot a vörösborral felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon.

3. Beletesszük a citromlevet, a narancshéjat és a fűszereket.

4. A körtét beleállítjuk a vörösboros szirupba, lefedjük, és kis lángon kb. 30 percig főzzük.

5. A gyümölcsöt a szirupban hagyjuk egészen kihűlni, majd tálkákba tesszük.

6. A szirupot leszűrjük, és leöntjük vele a körtéket, így kínáljuk.

Körték vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Körték vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó