Cseresznyés torta

Clafoutis aux cérises

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés torta
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cseresznye
3 és fél dl tej
1 csipet
2 db tojás
15 dkg liszt
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A cseresznyét megmossuk, a szárait eltávolítjuk, nem magozzuk ki.

2. A lisztet, a tojást, a cukrot és a sót összekeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy egyenletes, de nem túl folyós tésztát kapjunk.

3. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kerek sütőformát kivajazunk.

4. A sütőforma alján egyenletesen szétosztjuk a cseresznyét, és leöntjük a tésztával.

5. Az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.

6. Ha megsült, óvatosan kiborítjuk a formából, porcukorral megszórva tálaljuk.

Cseresznyés torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1049 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Cseresznyés torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek