Nagymama süteménye

Gateau grand-mere

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Nagymama süteménye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db alma
5 db tojás
2 dkg vaj
1 dkg zselatinpor
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk. Az almát (a franciák a Granny Smith fajtát használják ehhez a recepthez) meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát felaprítjuk.

2. A felforrósított vajon és kevés cukron megpároljuk, majd levesszük a tűzről, és a zselatint ráöntjük a forró almára.

3. Végül apránként belekeverjük a tojásokat. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

4. Tűzálló pudingos- vagy felfújtasformát vagy - formákat kivajazunk, meghintünk cukorral.

5. Az almát beleöntjük a formába, formákba, és az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva, hagyjuk, hogy kb. 40 perc alatt megszilárduljon.

6. Kiborítjuk a formából, megszórjuk porcukorral, amit a forró grillsütőben karamellizálunk.

Nagymama süteménye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Nagymama süteménye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
van itthon