Almatáskák

Aumonieres de pommes

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almatáskák
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db palacsinta
2 db alma
4 szál újhagyma
4 evőkanál cukrászkrém
ízlés szerint calvados pálinka
kevés vaj

Elkészítés:

1. Az almát (Franciaországban a Granny Smith fajtát használják hozzá) meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát felaprítjuk.

2. Kevés felforrósított vajon és cukron megpároljuk.

3. Lehűtjük és összekeverjük a calvadosszal ízesített cukrászkrémmel, és a palacsintákra kenjük.

4. A hagyma zöld szárát hosszanti irányban vékony csíkra szeljük, és bevonjuk a forrásban lévő cukorsziruppal.

5. A palacsintákat a töltelék felett összehajtjuk, a hagymacsíkokkal összekötjük.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
2.5 dl tej
2 db tojás
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál kristálycukor
1 csipet
igény szerint szódavíz
A kisütéshez::
kevés olaj

1. A lisztet a tojással, sóval, (cukorral), tejjel (tej-szódavíz keverékkel) simára, csomómentesre keverjük (1-3.kép) .

2. A palacsintasütőt nagyon vékonyan bekenjük olajjal (ezt a műveletet minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük), beleöntünk egy tejmerőkanálnyi masszát (4. kép), a sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük.

Cukrászkrém

Cukrászkrém
1 rúd vanília
5 dl tejszín
6 dkg liszt

1. Kis lábosban jól összekeverjük a cukrot a tojássárgájával, majd beletesszük a lisztet és hozzáadjuk a vaníliapépet.

2. Hozzákeverjük a tejszínt, és kis lángon gyengén forraljuk, amíg a krém besűrűsödik, azután hűlni hagyjuk.

Almatáskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1170 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Almatáskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
most van szezonja