Zöldséges egytálétel

Ratatouille

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges egytálétel
Eszközök: borsdaráló, kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg paradicsom
2 db padlizsán
4 kisebb cukkini
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál finomra vágott csombor
1 teáskanál finomra vágott rozmaring
1 teáskanál finomra vágott kakukkfű
4 evőkanál olívaolaj
2 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, felaprítjuk, megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük.

2. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, a többit darabokra vágjuk.

3. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, a húsát csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk.

4. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A zöldségeket a felforrósított olajon megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk.

5. A zöldfűszereket és a fokhagymát is hozzáadjuk, lefedjük, és kis lángon kb. 20 percig pároljuk.

A ratatouille forrón, hússal vagy rizzsel a legfinomabb, de hidegen előételnek, sőt köretnek is remek.

Zöldséges egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Zöldséges egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
ételfotó