Savanyú káposzta hagyományos belevalókkal

Choucroute a l'ancienne

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Savanyú káposzta hagyományos belevalókkal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl száraz rizling
1 csokor kakukkfű
12 szem borókabogyó
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 mokkáskanál egész bors
2 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát szűrőben, folyó víz alatt lemossuk, kinyomkodjuk, a szálakat kissé szétválasztjuk.

2. Egy nagyméretű öntöttvas edény alját a szalonnabőrrel kibéleljük. A savanyú káposzta felét rátesszük.

3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd rátesszük a káposztára, a borsot rászórjuk.

4. A maradék fűszereket a leöblített kakukkfűvel textilzsákocskába tesszük, és a zöldségek tetejére helyezzük.

5. Végül a csülköt és a szalonnát is beletesszük, és a maradék savanyú káposztával befedjük, a borral meg 2,5 dl vízzel felöntjük, lefedjük.

6. Az előmelegített sütőben 150 percig sütjük. Ekkor a füstölt kolbászt és a kasselit is beletesszük, majd 30 percre visszatesszük a sütőbe.

7. Ezután a strasbourgi-, valamint a főzőkolbász kerül a tálba, és még 20 perc következik a sütőben. Az edényt minden esetben letakarjuk.

8. Ha elkészült az étel, a fűszereszsákot kivesszük. A savanyú káposztát a hússal és a kolbásszal tálra rendezzük, úgy kínáljuk.

Savanyú káposzta hagyományos belevalókkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Savanyú káposzta hagyományos belevalókkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél