Levesesfazék
Pot-au-feu



Elkészítés:
1. A húsokat és a velőscsontot leöblítjük. A húst 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 30 percig főzzük, közben többször lemerjük a habját.
2. A hagymát megtisztítjuk, megszurkáljuk a szegfűszeggel.
3. A zöldségeket mind megtisztítjuk, a két nagyobb sárgarépát feldaraboljuk.
4. A hagymát és a répadarabokat, a zellert, a fokhagymát és a leöblített fűszercsokrot a húshoz adjuk, lefedjük, és 150 percig főzzük.
5. A fűszercsokrot és a hagymát kivesszük, és a levet megsózzuk.
6. A kisebb répákat, a fehérrépát és a póréhagymát a velőscsonttal a lébe tesszük. Lefedve még 20 percig főzzük, majd a húst kivesszük, alaposan lecsöpögtetjük, felszeleteljük. A levet leszűrjük, és a zöldségeket lecsöpögtetjük.
7. A húst, a velőscsontot és a zöldségeket előmelegített tálra rendezve kínáljuk. A húslevet külön edénykében tálaljuk.
Bouquet garni
A babérlevelet, zellert, kakukkfüvet, petrezselymet összekötözzük vagy a hozzávalókat tüllzacskóba rakjuk és a zacskó száját összekötjük.