Levesesfazék

Pot-au-feu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Levesesfazék
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kisebb póréhagyma
3 szál fehérrépa
3 kisebb sárgarépa
1 nagyobb sárgarépa
37 és fél dkg szeletelt marhacomb
37 és fél dkg marhanyak
½ kisebb borjúcsülök
1 gerezd fokhagyma
½ szelet zellergumó
3 szem szegfűszeg
½ fej vöröshagyma
másfél db velőscsont
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húsokat és a velőscsontot leöblítjük. A húst 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 30 percig főzzük, közben többször lemerjük a habját.

2. A hagymát megtisztítjuk, megszurkáljuk a szegfűszeggel.

3. A zöldségeket mind megtisztítjuk, a két nagyobb sárgarépát feldaraboljuk.

4. A hagymát és a répadarabokat, a zellert, a fokhagymát és a leöblített fűszercsokrot a húshoz adjuk, lefedjük, és 150 percig főzzük.

5. A fűszercsokrot és a hagymát kivesszük, és a levet megsózzuk.

6. A kisebb répákat, a fehérrépát és a póréhagymát a velőscsonttal a lébe tesszük. Lefedve még 20 percig főzzük, majd a húst kivesszük, alaposan lecsöpögtetjük, felszeleteljük. A levet leszűrjük, és a zöldségeket lecsöpögtetjük.

7. A húst, a velőscsontot és a zöldségeket előmelegített tálra rendezve kínáljuk. A húslevet külön edénykében tálaljuk.

Az étel a nevét onnan kapta, hogy azelőtt az edényt (pot) nyílt tűz (feu) fölé akasztották, és a hozzávalók lassan, órákon át főttek benne. Így minden aroma csodásan összeérett.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 csokor friss kakukkfű
1 csokor friss zeller

A babérlevelet, zellert, kakukkfüvet, petrezselymet összekötözzük vagy a hozzávalókat tüllzacskóba rakjuk és a zacskó száját összekötjük.

Levesesfazék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 520 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Levesesfazék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek