Rostélyos bordói módra

Entrecote bordelaise, Rostélyos bordeaux-i módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rostélyos bordói módra
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rostélyos
2 és fél dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és a húst addig pirítjuk benne, míg a vér gyöngyözni kezd a felszínén.

2. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a hús megfordítjuk, és a már megsült oldalát is megsózzuk, megborsozzuk. Annyi ideig sütjük, mint az első oldalával tettük, kivesszük, melegen tartjuk.

3. A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a felforrósított vajon megbarnítjuk. A borral felöntjük, és a levet mártás sűrűségűre elfőzzük.

4. A húst a rostirányra merőlegesen széles szeletekre vágjuk, és tálra rendezzük. A mártással együtt kínáljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Rostélyos bordói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 149 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Rostélyos bordói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+