Marhanyelv madeiramártásban

Langue de boeuf madere

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván drága
Marhanyelv madeiramártásban
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl madeira bor
200 dkg marhanyelv
5 dkg liszt
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 szelet zellergumó
2 szál póréhagyma
3 kisebb sárgarépa
2 szem szegfűszeg
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éjszakára sós vízbe áztatjuk a nyelvet, másnap leöblítjük, friss vízben a forrástól számítva 10 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük.

2. A hagymát meghámozzuk, a szegfűszeggel megszurkáljuk, a sárgarépát és a póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük.

3. A nyelvvel együtt a nagyobb edénybe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. Az egészet felöntjük vízzel, és lassú tűzön kb. 180 percig főzzük.

4. A mártás elkészítéséhez 40 perccel a főzési idő vége előtt 5 dl levet kimerünk, leszűrjük, majd lehűtjük.

5. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a felforrósított vajban megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, majd folyamatos kevergetés közben apránként a főzőlevet és a madeirát hozzáöntjük, lefedjük, kis lángon kb. 20 percig főzzük. Ha kell, még fűszerezzük.

6. A nyelv bőrét lehúzzuk, húsát vékonyra szeljük, előmelegített tálra rendezzük, és leöntjük a madeiramártással.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál friss majoránna
1 szál friss kakukkfű
2 szál friss petrezselyem

1. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk.

2. A csokrot muszlinba vagy gézbe kötjük.

Olyan hosszú zsineggel hurkoljuk át, amellyel az ételbe majd belelógathatjuk, és ennél fogva a főzés végén kiemelhetjük.

Marhanyelv madeiramártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Marhanyelv madeiramártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
szótár