Ínyenc falatok királynő módra

Bouchees a la reine

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Ínyenc falatok királynő módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db formázott, készen vásárolt leveles tészta
60 dkg borjúmirigy
20 dkg csiperkegomba
vagy
3 evőkanál créme fraiche
2 evőkanál portói bor
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
2 kisebb sárgarépa
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint citromlé

Elkészítés:

1. A borjúmirigyet 60 percre beáztatjuk, közben a vizét többször lecseréljük.

2. A mirigyet óvatosan megtisztítjuk, a bőrdarabkákat, az ereket, a zsírt és a maradék húst eltávolítjuk.

3. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

4. A babérlevéllel 1 liter sós vizet forralunk, és a borjúmirigyet 8 percig főzzük benne. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd felszeteljük. A levet leszűrjük.

5. A gombát megtisztítjuk, felszeteljük, majd a citromlével megcsöpögtetjük, hogy ne színeződjön el. Egy evőkanálnyi forró vajon megpároljuk, megfűszerezzük, kevés vízzel felöntjük, kis lángon 5 percig pároljuk.

6. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a maradék vajon megpároljuk, megszórjuk a liszttel, és apránként annyi levet öntünk bele, hogy selymes mártást kapjunk. Folyamatos kevergetés közben először a portóit, majd a creme fraiche-t öntjük hozzá, és sóval, borssal ízesítjük.

7. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A gombát és a borjúmirigyet a mártásba tesszük, felmelegítjük.

8. A készen vett pástétomtésztát az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd a borjúmirigyes keverékkel megtöltjük. Azonnal tálaljuk.

Ínyenc falatok királynő módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Ínyenc falatok királynő módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
recept beküldése